Víme, který řecký ostrov nadchne milovníky historie, pláží i hippies

 „Kréta patří mezi oblíbené turistické destinace, což je dáno i její dlouhou sezónou. Ta zde začíná už květnu a trvá až do poloviny října. Můžete sem tedy zaletět i mimo letní prázdniny, kdy je tu nejvíce rušno,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Heraklion pro milovníky historie

Na severním pobřeží Kréty se nachází jedno z nejpopulárnějších letovisek – Heraklion. Kromě nádherných pláží se pyšní i památkami minojské civilizace. Tou nejznámější je palác Knossos, sídlo krále Minoa. Dochovalo se zde několik obytných místností, sloupů i cest. Za návštěvu stojí i samotné město Heraklion pojmenované podle mytického hrdiny Herakla.

Rozmanitý Hersonissos

Máte v plánu se přes den koupat, slunit či sportovat na menších, vesměs písčitých plážích a večer se pořádně pobavit? V tomto případě vás okouzlí oblast Hersonissos, která je plná obchodů, taveren, restaurací, barů, kaváren i diskoték. Poznávacím znamením letoviska je malý, původem římský přístav. Jízda z  mezinárodního letiště v Heraklionu do centra Hersonissosu navíc trvá jen čtvrt hodiny!

Matala a její věčná vzpomínka na hippies

Letovisko Matala, které se nachází v krásném zálivu na Kréty, proslavili v 60. letech příslušníci éry hippies. Právě ti našli své útočiště ve velkých pískovcových skalách s četnými katakombami, ručně vytesanými již v neolitu a časem zdokonalenými Římany. Dnes je letovisko klidným místem s úzkými uličkami, tavernami a kavárničkami, kde si můžete dát výbornou ledovou kávu frappe.

„V Matale najdete spíše menší hotely rodinného typu, které oblast činí opravdu útulnou. Skvělé zázemí po celou dobu vaší dovolené vám poskytne hotel Matala Bay,” radí Lenka Pátek z CK Blue Style.

Malebné Rethymno

Další klidnou destinací je malebné Rethymno, kde jakoby čas plynul trochu pomaleji. Turisté sem míří zejména kvůli nekonečné pláží, která se táhne několik kilometrů. Dalším lákadlem je samotné město Rethymno a jeho historické centrum. Dochovaly se zde, jak benátské stavby, které poznáte podle portálů s gotickými oblouky, tak i turecké minarety a mešity. Ty připomínají dobu turecké nadvlády.

Oblast je proslulá take svými špičkovými hotely.  „Zejména rodinám s dětmi doporčuji hotel Rethymno Mare Royal & Waterpark. Hotel nabízí stravování typu all inclusive, má několik bazénů pro dospělé i bazén jen pro děti, aquapark, krásnou zahradu, dvě restaurace, čtyři bary, kavárnu i vlastní minimarket,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.