Vinobraní, festivaly i závody. Pořadatelé kvůli hrozící pohromě hromadně ruší akce

Ke zvážení zrušení společenských akcí vyzval ve středu ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Česko totiž zasáhnou extrémně silné srážky a hrozí i povodně podobné těm z let 1997 a 2002.

Například v Makotřasech na Kladensku zrušili spanilou jízdu veteránů, v Potštejně zase oslavy 765 let obce. Kvůli počasí museli na příští rok pořadatelé odložit festival Březina sobě.

Kvůli srážkám zrušili i například vinobraní v Moravské Nové Vsi či hudební festival Rock in Brno. V povodňové zóně se měla pořádat lapovací akce Zabitý léto ve Svitavách. I tu tak museli zrušit a hledají nový termín. Srážky znamenají i zrušení pivobraní v Dolních Počernicích i pražských Letňanech.

[chooze:article;value:573552]

O víkendu neproběhne ani Street food festival na náplavce na Smíchově. V Loučné nad Desnou zase zrušili závod Beer treking a v Kuřimi Den národnostních menšin.

"Památník dr. Edvarda Beneše spolu s Vilou Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí od pátku 13. září do neděle 15. září a také zahrada Strakovy akademie o sobotě 14. září 2024 návštěvníkům uzavřeny," uvedl Úřad vlády ČR.

V ohrožení je i další kolo fotbalové ligy. "Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí pro následující dny a očekávaným silným dešťům bude ze strany Ligové fotbalové asociace probíhat pečlivé monitorování situace a zástupci LFA také budou v pravidelném kontaktu s kluby Chance Ligy i Chance Národní Ligy. V případě nutnosti odložení zápasů bude LFA veřejnost s předstihem informovat," vzkázala na sociální síti X Ligová fotbalová asociace.

Hrozícím povodním se věnovalo vysílání TN Live, kde o nebezpečí promluvili meteoroložka Dagmar Honsová a ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala:

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.