Vítěz MasterChefa Staša vaří u lidí doma. Jednou jsem se bál i napít, říká

Staša vyhrál kuchařskou soutěž MasterChef už před čtyřmi lety. Místo aby si ale založil restauraci, rozjel neobvyklý projekt s názvem Bez adresy. Jezdí k lidem domů a tam jim vaří.

To pro něj ale občas znamená i bizarní situace. "Stalo se mi třeba, že si mě objednali domů, já přijedu a oni nemají kuchyň," popsal jeden ze zážitků. Vařit už musel i bez vody nebo na ohni u karavanu.

[chooze:article;value:552317]

​"Stalo se mi, že u jedné rodiny jsem se ani nenapil vody, jaký tam byl nepořádek. Že jsem se štítil té skleničky," řekl Staša. I tak ale zůstává profesionálem. "Jestli se cítí dobře v nepořádku, to je samozřejmě na nich. Já jsem tam od toho, abych se přizpůsobil a uvařil nějaké jídlo," dodal.

Kuchař se taky přiznal, že je náročný strávník. "Vnímám to tak, i třeba v restauraci, že málo stačí k tomu, aby to jídlo bylo lepší. Že by to stačilo dobře dokořenit nebo to mít na pánvi o minutu déle nebo méně," vysvětlil to, co sám nazývá nemocí z povolání.

[chooze:article;value:551248]

I tak ale rozhodně nechodí jen do luxusních restaurací. "V Libuši je taková velká vietnamská tržnice, kam chodím velmi často. Opravdu dvakrát i třikrát v týdnu si jdu dát phở nebo dobrou kachnu," uvedl. Dokonce ho tam už údajně znají i kuchaři.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.