Vítězka Miss Universe upadla v nemilost. Čelí obvinění z vlastizrady

[chooze:gallery;value:35636]

​Sheynnis Palaciosová, která v roce 2023 získala titul Miss Universe, čelí obvinění z vlastizrady. Čelní představitelé Nikaraguy ji podle deníku New York Times dokonce zařadili na seznam nepřátel státu.

Tamní úřady, které podléhají prezidentu Danielu Ortegovi, totiž léta utlačují opozici, novináře i církev. Modelku obvinily z účasti na protivládních protestech, které se uskutečnily v roce 2018, kdy jí bylo pouhých 17 let. Právě vysoká škola v Nikaragui, kde kráska studovala, má být centrem protivládních činností.

[chooze:article;value:547994]

Po vítězství na Miss Universe se Palaciosová stala symbolem odporu vůči Ortegově vládě. Lidé dokonce vyšli do ulic. "Děkuji, že přinášíte radost naší dlouho trpící zemi! Děkujeme, že nám dáváte naději na lepší budoucnost," reagoval podle deníku Voice of America římskokatolický kněz Silvio Báez, kterého vláda utlačovala a věznila.

Perzekucím následně čelila i ředitelka Miss Nikaragua Karen Celeberttiová. Podle BBC ji vláda obvinila ze zrady a neumožnila jí návrat do země. Navíc jí mezitím zatkli manžela a syna. "Rodina zůstala v komunikaci s vlastizrádci a připravovali se pomocí zdánlivě nevinných soutěží krásy na spiknutí," uvádí tamní vláda v prohlášení.

Krystyna Pyzsková se "missí nemoci" nebojí. Přiznala, jak to má se vztahy (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.