Vláda prodloužila kontroly na hranicích. Několik převaděčů skončilo ve vězení

Zběsilou rychlostí ujížděl policistům v červnu Litevec, který v autě vezl devět migrantů. Z hraničního přechodu Lanžhot na Břeclav jel místy až 220 kilometrů v hodině. Soud ve středu rozhodl o jeho vyhoštění z České republiky a 33měsíčním pobytu za mřížemi, což nesl velmi nelibě.

"V tomto případě je to skutečně velká odvážnost. Tady měl být skutečně ukládán trest v horní polovině. Nejméně pět až šest let," sdělil státní zástupce Jiří Kadlec. Podle něj totiž také ohrozil životy všech, které převážel.

U soudů v poslední době obdobných případů přibývá. Za mřížemi skončil třeba řidič dodávky, který boural v Břeclavi dokonce s 29 migranty. V Jihlavě pak ve středu skončila ve vazbě cizinka, která se snažila ujet celníkům. V jejím autě se tísnilo 11 lidí.

[chooze:article;value:524934]

​Ve středu v poledne se na hranicích ve Starém Hrozenkově nechtělo ukrajinskému šoférovi moc zastavit. Jedním z důvodů bylo, že převážel pět Syřanů. Policistům tvrdil, že není převaděč, navigaci měl však nastavenou do německých Drážďan.

Počty zadržených však stoupají nejen ve Zlínském kraji. "Od začátku znovuzavedení kontrol na hranicích jsme zajistili již 46 migrantů a zadrželi zároveň i pět převaděčů," upřesnil mluvčí zlínských policistů Petr Jaroš. 

Policisté byli ve středu na všech hraničních přechodech se Slovenskem. Hlídky se tam střídají ve 12hodinových směnách a jsou z celé České republiky. Na hranicích se Slovenskem jsou i rakouští a polští policisté.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.