Vládní koalice se shodla na změnách v rozpočtu. Stát má poslat více na bydlení

Součástí rozpočtu bude i vyšší částka na program bydlení, který má pomoct s bytovou krizí v Česku. Novinářům to po asi čtyřhodinovém jednání naznačil předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek s tím, že to ještě musí potvrdit vláda.

Právě Piráti rozpočet kvůli nedostatečné podpoře bydlení kritizovali. "Je to věc na budování dostupného nájemního bydlení. Ta ambice je pět tisíc bytů navíc v České republice, v tuto chvíli v té výdajové stránce ty peníze zohledněny nejsou. V takovou chvíli na to Piráti nemohou kývnout," poznamenal dříve ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). To se mělo změnit.

"Probrali jsme všechny nejasnosti, prodiskutovali jsme je do hloubky a v podstatě jsme odcházeli ve shodách," uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Nešlo podle něj o jednání, kde by se něco schvalovalo. "Hledali jsme shodu pěti stran velmi konstruktivně," dodal.

[chooze:article;value:572253]

"Na rozpočtu byla jasná shoda, my jsme se shodli na jednáních, které jsme měli, a na vládě jsme o rozpočtu hlasovali jednomyslně," prohlásil. "Myslím si, že jsme se na všem velmi dobře dohodli," doplnil. Se všemi kapitolami podle něj byl vždy souhlas.

O rozpočtu vláda podle něj dál jednat. I proto, že na úterním jednání kvůli nemoci nemohl být premiér Petr Fiala (ODS). Momentálně za rozpočtem ale všechny strany dle Válka stojí.

I podle předsedy poslaneckého klubu KDU-ČSL Aleše Dufka rozpočet podpoří všechny vládní strany. "Nebyly nějaké větší problémy," vzkázal. "Došlo ke konstatování procesu, který by mohl dobře dopadnout," sdělil k navýšení peněz na bydlení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.