Moderní bydlení

Vládní krize spustila lavinu. Politici se předhánějí v urážkách

Po úterní tiskové konferenci Petra Fialy (ODS) se do předsedy Pirátů pustila šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. "Přestože byla Ivanu Bartošovi nabízena pomoc, situace se bohužel výrazně nezlepšila," vzkázala. Tím Piráty rozzuřila.

"Vedení TOP 09 podporuje porušování koaličních smluv a takový neférový styl jednání?" ptala se jí místopředsedkyně Pirátů Jana Holomčík Leitnerová. Na to reagoval brněnský člen ODS Ondřej Šimíček: "Půl roku jim lhal."

Spoustu reakcí pak přinesla samotná tisková konference. V té označili Fialův krok za podraz a řekli mimo jiné, že ODS ovládají kmotři. Tvrdili také, že premiér vyhazuje Piráty z vlády.

[chooze:article;value:575474]

"Chtělo by to méně emocí a hledat racionální řešení pro fungování této země. Říci taková silná a nepravdivá tvrzení na tiskovce mi přišlo zbytečné," odpověděl jim předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

To se nelíbilo karvinské Pirátce Zuzaně Klusové. "Racionální řešení jste měli hledat předtím, než jste na nás ušili tyhlety sr*čky. Každý normální člověk ví, co takové jednání, jaké dneska předvedl Fiala, spustí," uvedla

Piráti brečí, říká občanský demokrat

"Naprosto šílená tisková konference Pirátů. Všichni jsou podle nich zloději a korupčníci. Přitom problém leží úplně jinde. A to v tom, že Ivan Bartoš měl jeden zásadní úkol – digitalizaci, a tu absolutně nezvládl," míní europoslanec Ondřej Krutílek (ODS). "Piráti brečí, protože jsou absolutně neschopní a neumí si to přiznat, na co sáhli, to pokazili," dodal zastupitel z pražských Čakovic Michal Veselý (ODS).

[chooze:article;value:575408]

Pozdvižení způsobil i příspěvek europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL). "Pokud se Jan Lipavský rozhodne odejít z Pirátské strany, určitě navrhnu vedení KDU-ČSL, abychom mu dali nabídku na spolupráci. Za mě jeden z nejlepších ministrů zahraničí za posledních 20 let," avizoval.

Za to se do něj pustil bývalý europoslanec Pirátů Mikuláš Peksa. "To je dobrej nápad, obracení kabátů je taková tradiční lidovecká hodnota, to by mělo fungovat," odpověděl mu.

Členy ODS Piráti naštvali hlavně tím, že předseda jejich Poslaneckého klubu Jakub Michálek tvrdil, že Fiala jednal pod tlakem straníků. Na schůzce na něj měli tlačit Martin Kupka, Zbyněk Stanjura, Jan Skopeček a Martin Kuba. Všichni čtyři ale odmítli, že by k podobné schůzce došlo. Kupka, který se má nově starat o digitalizaci, zároveň reagoval na tvrzení Michálka, že nastupuje na ministerstvo pro místní rozvoj.

[chooze:article;value:575378]

"Ale já se opravdu nechystám zítra nastoupit na MMR. To nikdo neřekl. Ani jsem se neúčastnil žádné konspirační schůzky, jak jste lhal na své pozoruhodné tiskovce," vytknul mu.

Celé situaci pak nasadil korunu předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Sdílel fotografii, na které sleduje tiskovou konferenci Pirátů s miskou popcornu.

[chooze:poll;value:b82be06fa585a81e2a6520623cb395fcff363491;layout:tn_nova]

Podívejte se na včerejší tiskovkou konferenci Petra Fialy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.