Vládní propaganda nás přesvědčuje o něčem, co není pravda, říká Kalousek

Bývalý ministr financí Kalousek není se současným hospodařením vlády spokojený. "Řadu slibů nesplnila. Premiér sliboval konsolidaci tempem jednoho procenta hrubého domácího produktu, uplynulo deset měsíců a byla z toho jedna desetina," řekl.

Vláda podle něj nevyřešila ani rozpočtové problémy, které zdědila po Babišově kabinetu. Ocenil by, kdyby vláda přiznala, že se jí nedaří dohodnout. Pobuřuje ho ale, že premiér Petr Fiala (ODS) tvrdí, že konsolidace se daří. "Vládní propaganda nás přesvědčuje o něčem, co není pravda," popsal.

[chooze:article;value:549364]

​Koalice SPOLU podle Kalouska riskuje, že nespokojení lidé budou volit někoho jiného. "Jsem zklamaný volič koalice SPOLU. Dnes už bych je volil bez důvěry a radosti. V politice zanedbávají voliče mého typu," uvedl.

Potenciál koalice vidí v získání voličů, kteří nechtějí volit opoziční hnutí ANO nebo SPD. Zároveň to ale podle něj otevírá prostor pro vznik strany nové, která by se jejich hlasů ujala. "Když je někde taková poptávka, tak se tam nabídka objeví. Je to zákon trhu," rozebral.

[chooze:article;value:548367]

​O svém případném dalším politickém angažmá a zakládání nové strany ale odmítá mluvit. "Mým úkolem není spekulovat. Já bych si přál, aby restart provedly stávající strany," řekl. "Když ho neprovedou, tak se tady nějaká strana objeví, ale já u toho být nemusím," dodal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.