Vlak, který ujel bez strojvůdce, blokoval provoz na trati. Případ vyšetřuje policie

V noci na pátek se z místa nehody podařilo odtáhnout lokomotivu. Vagony ležící na boku a na střeše se ale asi na nějakou dobu stanou součástí přírodní scenérie u obce Klínec. Co s nimi, České dráhy zatím nevědí.

"Pokud to situace dovolí, tak ty vozy odstraníme vlastními silami. Případně bude vysoutěžena specializovaná firma," řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Likvidace následků může trvat měsíce. Místo do té doby musí hlídat bezpečnostní agentura. Trať už ale byla v pátek odpoledne zprovozněna.

[chooze:article;value:548275]

Strojvedoucí ve čtvrtek kolem 13. hodiny zastavil s vlakem na stanici v Čisovicích. Nespěchal. "Tady šel na kafe, protože ten vlak tady hodinu stojí," řekl jeden z obyvatel Čisovic. Jenže nestál a sám se rozjel. A během pár kilometrů jízdy převážně z kopce nabral pořádnou rychlost.

Splašená souprava prolétla několik přejezdů, než v zatáčce u Klínce vylétla z trati. Že to neskončilo tragicky, je velké štěstí.

"Události si převzali kriminalisté z Prahy-západ, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," upřesnila policejní mluvčí Michaela Richterová.

"Jako hlavní možné příčiny bereme buď selhání člověka, nebo technickou závadu na vlaku," dodal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vyšetřování by mělo skončit do roka

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.