Vlak na Floridě sešrotoval SUV. Zemřela celá rodina včetně tří dětí

Posádka v SUV Cadillac Escalade byla na cestě na oslavu quinceañery, což je tradiční oslava patnáctých narozenin dívek pořáddaná v Mexiku a dalších zemích Latinské Ameriky, která symbolizuje přechod z mládí do dospělosti, uvedla stanice NBC News. Slavnost se měla konat v usedlosti za železničním přejezdem. Podle úřadu šerifa okresu Hillsborough v autě cestovalo sedm osob včetně několika dětí.

Celou nehodu sledoval ze svého vozu očitý svědek, který stál u kolejí. Když uviděl, že řidič SUV vjíždí na koleje před přijíždějící se vlak, snažil se na něj troubit, aby jej upozornil na blížící se nebezpečí. Jeho snaha však byla marná a jedoucí vlak auto sešrotoval.

[chooze:article;value:498095]

"Jak vidíme z videozáznamu, SUV se po nárazu několikrát prudce převrátilo a dopadlo mimo trať kousek za přejezdem," řekl šerif Chad Chronister na tiskovém brífinku v sobotu večer. Místo železničního přejezdu není podle jeho příliš frekventované a jde o nechráněný přejezd bez závor. označený pouze značkou Stop. Dodal, že video pochází z kamery v kabině nákladního vlaku, který se v okamžiku srážly pohyboval rychostí kolem 90 km/h.

https://twitter.com/NBCNews/status/1706058439166677448

Zdrcující náraz auto proměnil v hromadu šrotu, který šerif přirovnal k "pomačkané plechovce od nealkoholického nápoje". "Byl to strašný pohled," řekl Chronister. Podle jeho slov bylo při nárazu z vozu vymrštěno pět osob, které seděly na zadních sedadlech. Všichni byli na místě mrtví.

Oběti byly pozdeji identifikovány jako devítiletý Julian Hernandez, sedmnáctiletý Jakub Lopez, sedmnáctiletá Alyssa Hernandezová, dvaadvacetiletá Anaelia Hernandezová a padesátiletá Enedelia Hernandezová.

Záchranářům se na místě podařilo díky hydraulické technice z vraku vyprostit řidiče a spolujezdce. Oba muži byli převezeni do nemocnice, kde dvaapadesátiletý řidič v noci na neděli zemřel. Jeho spolujezdec zůstává v kritickém stavu.

Stanice CNN později uvedla, že oběťmi tragické nehody byla rodina z Plant City na Floridě. "Slovo 'zničující' ani zdaleka nevystihuje tragédii, která se zde odehrála," řekl Chronister. "Hillsborough County dnes přišlo o rodinu a naše srdce jsou zdrcená," řekl šerif během tiskové konference.

Železniční společnost CSX v prohlášení, které získala CNN, uvedla, že jeden z jejích vlaků byl do nehody zapojen. "Posádka vlaku nebyla zraněna. Společnost CSX vyjadřuje hlubokou soustrast všem, které tato tragická událost zasáhla," uvádí se v prohlášení. "Společnost CSX se snaží podpořit místní orgány činné v trestním řízení při probíhajícím vyšetřování."

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.