Vlak na přejezdu narazil do auta. Odhodil ho na procházející seniorku

Ve Zlíně se v neděli krátce po poledni srazil vlak s osobním autem. Stalo se tak nedaleko rušného nákupního centra. "U zastávky Zlín-Prštné došlo na přejezdu ke střetu osobního vlaku s osobním vozidlem. Provoz na trati byl zastaven," informovala o nehodě Správa železnic na sociální síti X s tím, že dva lidé se při nehodě zranili.

Podle mluvčího drážních hasičů Martina Kavky byla jedna ze zraněných řidička osobního auta. Druhou zraněnou pak měla být kolemjdoucí, do níž narazilo auto odstrčené projíždějícím vlakem. "Podle mých informací by nemělo jít o vážná zranění," dodal s tím, že vlak při nehodě nevykolejil a je dál pojízdný.

[chooze:article;value:544503]

"K dopravní nehodě došlo tak, že 43letá řidička osobního automobilu jedoucí ve směru od Zlína na Otrokovice v místní části Prštné odbočovala doprava, ale nerespektovala světelné a zvukové výstražné znamení na vlakovém přejezdu, ke kterému se, také od Zlína směrem na Otrokovice, blížil osobní vlak," sdělila pak k nehodě mluvčí policie Simona Kyšnerová.

"Při střetu s vlakem byl automobil odhozen na přechod pro chodce, kde se zrovna nacházela 80letá paní. Vůz ženu srazil. Záchranáři ji následně transportovali do nemocnice," uvedla též Kyšnerová a dodala, že kromě dopravních policistů se případem zabývají také zlínští kriminalisté.

"Chodkyni, ročník 1943, se zraněním v obličeji a s otřesem mozku záchranáři zaléčili a převezli do nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Na celou událost si nepamatovala. Řidička osobního automobilu neměla žádná zjevná zranění, utrpěla ale silnou šokovou reakci, a proto byla také převezena do nemocnice," řekla pak k oběma zraněným mluvčí záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.