Vlak na Srí Lance zdemoloval autobus. Cestovali v něm turisté z Česka

V noci na středu havaroval na Srí Lance autobus s českými turisty. Při průjezdu přes nebezpečný vlakový přejezd ve městě Waskadu do něj narazil vlak, který zničil zadní část vozidla. Tři lidé se podle tamního webu The Morning zranili.

Jedním ze zraněných měl být řidič autobusu, který byl hospitalizovaný s lehkým zraněním oka. Další dva zranění pak byli podle deníku Sri Lanka Mirror turisté. Že šlo o Čechy, zmiňují přímo tamní média. Podle deníku LNW se o ně postarala posádka tamní sanitky a na místě je ošetřila.

"Můžeme potvrdit, že nehoda se skutečně týkala českých turistů, nikdo nezemřel, jednu osobu ošetřili v návaznosti na pořezání sklem. Turisté byli na cestě na letiště, všichni by měli být již na cestě do Česka," doplnila k nehodě mluvčí českého ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

[chooze:article;value:530659]

Autobus s turisty mířil na mezinárodní letiště Bandaranaike severně od hlavního města Kolomba. Vlak pak směřoval z města Aluthgama na jihu země do města Chilaw na severu po trati kopírující západní pobřeží země.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.