Vlak najel na Plzeňsku do nastražených kamenů, trať do Německa stála

Západní expres, na cestě z Prahy do německého Mnichova, najel do nastražených kamenů mezi Chotěšovem a Zbůchem zhruba v 15 hodin.

Vlak naštěstí nevykolejil a potom hned zastavil. Podle hasičů někdo vyskládal kamení i na dalších místech této trati. Při incidentu se nikdo nezranil.

[chooze:article;value:512148]

"Vlak zastavil před nastraženou hromadou kamení ve výhybně Chotěšov," informovaly České dráhy. Provoz byl obnoven zhruba po dvou hodinách. "Západní expres vyčká na místě mimořádnosti na její vyšetření," doplnil dopravce.

Okolnosti prověřují plzeňští hasiči s jednotkou Správy železnic, případem se bude zabývat i policie.

Další incident na železnici se stal v úterý před 16. hodinou na zkušebním okruhu Výzkumného ústavu železničního ve Velimi. "Při posunu vozů došlo k vykolejení a poškození jednotek Stadler KISS pro slovenského dopravce Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), posunovací lokomotivy řady 794 a lokomotivy TRAXX MS3," uvedl web zdopravy.cz. Mimořádnou událost potvrdil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Událost se stala na třetí staniční koleji, když se při posunu srazilo hnací drážní vozidlo s odstaveným drážním vozidlem.

"Vzhledem k tomu, že jde o vážnou nehodu, zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," dodal Kučera.

"V důsledku srážky došlo k vykolejení čtyř drážních vozidel a zranění vedoucího posunu. Předběžně byly škody odhadnuty na 80 milionů korun. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

V Mělníku se na začátku července srazil vlak s dodávkou. Zraněného řidiče transportoval vrtulník:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.