Vlak v Českém Těšíně projel na červenou a skončil na nástupišti

Motorový vlak Regionova Českých drah na lince Frýdek-Místek – Český Těšín vykolejil v noci z úterý na středu deset minut před půlnocí v železniční stanici Český Těšín. Podle Drážní inspekce vlak projel návěstidlo zakazující vjezd. Poté stroj narazil do zarážedla, které jej vymrštilo až na přilehlé nástupiště.

"Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn a celková škoda byla odhadnuta na 1,05 mil. Kč," uvedla k incidentu inspekce s tím, že další okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování. Podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy nejsou na místě momentálně ani žádná dopravní omezení. Nevyloučil ale, že částečná omezení mohu nastat při opětovném nakolejování vlaku.

[chooze:article;value:486673]

K události se nechtěli příliš vyjadřovat ani zástupci Českých drah. "V tuto chvíli je nehoda předmětem vyšetřování Drážní inspekce. Vzhledem k tomu, že neznáme okolnosti nehody, tak ji zatím ani nemůžeme nějak dál komentovat," řekl pro TN.cz mluvčí společnosti Lukáš Kubát. Dodal ale, že podle odhadu společnosti je způsobená škoda 3 miliony.

[chooze:gallery;value:30291]

Muž lovil z kolejiště cigarety, když ho smetl vlak. Zázrakem přežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.