Vlak v Kolíně srazil mladou ženu. Letěl pro ni vrtulník

Záchranné složky v úterý ráno zasahují u nehody na trati mezi Kolínem a Velimí. Vlak tam srazil mladou ženu, která utrpěla těžká zranění.

Policisté přijali oznámení o nehodě krátce po osmé hodině. "Na trati mezi Kolínem a Velimí došlo ke střetu osoby s vlakem. Na místo byl povolán vrtulník. Policisté zajišťují místo pro přistání," řekla redakci TN.cz před devátou hodinou policejní mluvčí Michaela Richterová s tím, že k nehodě zatím nemá žádné další informace.

Jednadvacetiletá žena má po nehodě vážná poranění. "Utrpěla ztrátové poranění dolní končetiny a těžké poranění horní končetiny," napsala redakci TN.cz mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. Záchranáři pacientku transportovali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

[chooze:article;value:527624]

​Podle komentářů na sociálních sítích od obyvatel části Kolína, kde se nehoda stala, vlak před srážkou asi pět vteřin intenzivně troubil. 

Provoz na místě je podle Správy železnic omezen. Konec omezení se předpokládá na 11:06. Od 8:45 byl provoz mezi stanicemi Kolín a Velim obnoven po jedné ze dvou traťových kolejí. Od 9:00 jezdí podle informací Českých drah mezi Velimí a Kolínem náhradní autobusová doprava. Vlaky mezi stanicemi Kolín a Praha hlavní nádraží jsou vedeny odklonem přes Nymburk a Lysou nad Labem.

Neštěstí ve Valašském Meziříčí, vlak srazil dva nezletilé chlapce (11/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.