Vlaky mění jízdní řády. Nejčastěji u regionálních spojů

Cestování vlaky se v neděli mnohým mohlo protáhnout. České dráhy změnily k dnešnímu dni odjezdy části spojů, některé vlaky zrušily a zavedly i jiné. Lidé o tom často vůbec neměli tušení.

"K větším změnám dochází především v krajích Pardubickém, Olomouckém a Zlínském, změny se týkají hlavně zlepšení a rozšíření nabídky vlakových spojů a přípojových vazeb," sdělila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

[chooze:article;value:558614]

​Jednou ze železničních tratí, kde je nejvíce drobných změn, je ta, která vede přes Hulín a spojuje Kroměříž s Rožnovem pod Radhoštěm. Některé vlaky tu pojedou v jiný čas, přibydou i nové spoje. Změny jsou ale i třeba ve středních Čechách, například na tratích Praha–Kolín nebo Čerčany – Světlá nad Sázavou. Jiné bude i spojení Pardubic s Hradcem Králové.

V Pardubicích se otevře nová zastávka Pardubice-centrum. Vlaky odtamtud budou jezdit na Hradec Králové od 11. června. Spoje přibydou i na trati Pardubice – Hlinsko – Havlíčkův Brod. Dopravce proto doporučuje všem cestujícím, aby si změny s předstihem zjistili.

"Všechny změny už jsou zaneseny do jízdních řádů, a cestující je tak najdou jak na webu Českých drah, tak v aplikaci Můj vlak," dodala Rajnochová. Naopak beze změn budou vlaky jezdit na Vysočině, v Moravskoslezském, Jihomoravském a Karlovarském kraji.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.