Vlk Bubla našel svoji smečku! Není ale jisté, že ho ostatní přijmou

Fotopast před pár dny zachytila nové záběry toho, jak se vlk Bubla pere s návratem do volné přírody. Podle nich se pohybuje kolem své mateřské smečky.

Zatím se ale ochráncům nepovedlo zachytit všechny vlky současně a nové informace nyní nemají. "V tuhle chvíli nemůžeme říct žádné novinky," sdělil koordinátor Hnutí DUHA Šelmy Miroslav Kutal s tím, že i přes tyto záběry není jisté, zda se ke smečce Bubla připojil.

[chooze:article;value:489523]

​"Stále je velká šance, že bude smečkou přijat. I pokud by se se smečkou nespojil, neznamená to pro něj ohrožení života, ale bude pro něj náročnější sám lovit větší kořist. Není pro něj lepší řešení než mu dát šanci přežít ve volnosti," řekla vedoucí oddělení druhové ochrany živočichů z Agentury ochrany přírody a krajiny Jindřiška Jelínková.

V tuhle chvíli je jisté, že se Bublovi daří dobře. Na místech, kde se v poslední době pohyboval, našli ochránci zbytky kořistí, které ulovil.

[chooze:article;value:488784]

​Vlčí mládě našli houbaři v září loňského roku u Horní Blatné na Karlovarsku, kde ho srazilo auto. Měl zlomenou čelist a nemohl se postavit na přední, ani zadní nohy. Po sérii úspěšných operací se zotavoval v záchranné stanici ve Vlašimi. Na jeho léčbu přispěli dárci z celého Česka částkou 2,5 milionu korun.

Ochránci přírody při vypuštění do volné přírody letos v lednu nasadili vlku Bublovi telemetrický obojek, který jim posílal informace o jeho stavu a poloze. Ten už ale přestal fungovat, a tak se musí spolehnout jen na terénní výzkum a záznamy z fotopastí.

[chooze:gallery;value:30019]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.