Vlku Bublovi se v přírodě nedaří a má problémy. Záchranáři se ho vydali hledat

Vlčí mládě našli houbaři v Krušných horách po srážce s autem v září loňského roku a během chvíle se stalo miláčkem národa. Lidé na jeho léčbu přispěli částkou přes 2,5 milionu korun. Po náročných operacích nakonec odborníci rozhodli o jeho vypuštění zpět do volné přírody. Po pouhých třech týdnech má ale prý opět problémy.

Vlka viděli o víkendu myslivci z posedu, údajně byl sám a vyhublý. Jeho sledování mají na starost odborníci z Mendelovy univerzity v Brně, kteří mu nasadili telemetrický obojek. Podle nich je vlk se smečkou, žere a pohybuje se bez problémů.

[chooze:article;value:485197]

To ale podle fotografií od myslivců není pravda. Dobrovolníci ze záchranných stanic se proto rozhodli jít vlka hledat. "On asi, chudák, už někde leží. Možná už to má za sebou. Nemáme údaje, kde je. Takže jsme jeli tam, kde nám lidi řekli, že ho viděli. Protože ti odborníci z univerzity nám poslední údaje poslali 17. ledna. A od té doby nic," řekl Vladimír Tomáš Smolík ze Záchranné stanice živočichů Bublava.

"Já se k tomu vyjadřovat nebudu, ani nemůžu. Takže tolik asi ode mě," sdělil zoolog z Ústavu ekologie lesa Mendelovy univerzity v Brně Martin Duľa.

Vlka, kterému lidé začali říkat Bubla, se prozatím nepodařilo najít. Zvířecí záchranáři ale na místě našli staré stopy a přítomnost vlka potvrdili i další myslivci. Pátrat po něm plánují až do konce tohoto týdne.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.