Vlna migrace v ČR sílí. Na Vysočině našli uprchlíky v nelidských podmínkách

[chooze:gallery;value:33431]

​Do nákladového prostoru menší dodávky, kterou policisté v pátek zastavili na dálnici D1 u Velkého Meziříčí se muselo vměstnat 32 uprchlíků ze Sýrie, mezi kterými byla i jedna žena a tři děti. V těchto nelidských podmínkách je převážel 33letý řidič z Běloruska mnoho dní přes celou Evropu do Německa. Muži, který skončil ve vazbě, kvůli tomu hrozí přísnější trest. 

"Muže jsme obvinili z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí trest odnětí svobody v trvání až osm let," upřesnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:523424]

​Více než třicítka uprchlíků skončila na cizinecké policii v Jihlavě, potom se ale ještě nějakou dobu potulovali po městě, než celá skupina odjela neznámo kam. "Protože není možné správní vyhoštění na území Sýrie, všem cizincům jsme vydali výjezdní příkaz na sedm dnů," vysvětlila mluvčí. 

Podle všeho se budou chtít znovu dostat do Německa. Většina uprchlíků po propuštění skončí opět ve spárech převaděčů, kteří si od nich za převezení do cílové země nechají opětovně zaplatit. Zadržet některé z členů převaděčských gangů, jako v tomto případě, se podaří jen ve zlomku případů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.