Vlna násilí v Česku: Bitky, napadené dítě a znásilnění v parku

O znásilnění v Karviné se policisté dozvěděli v sobotu časně z rána. Mladá žena uvedla, že ji nejprve oslovil neznámý muž s nabídkou drog. Odmítla, ale pachatel ji donutil odejít do parku, kde ji pod pohrůžkou použití nože znásilnil a následně odcizil mobilní telefon.

"Skvělá spolupráce karvinských policistů, kriminalistů a strážníků městské policie vedla k jeho zadržení. K rychlému objasnění přispěl také městský kamerový systém," řekla policejní mluvčí Daniela Vlčková. Ta ocenila rovněž poškozenou ženu. Pachatel byl dopaden i díky přesnému popisu a dalším informacím od ní. Karvinští kriminalisté tak mohli sedmadvacetiletého a již několikrát trestaného muže obvinit ze spáchání zločinů znásilnění a loupeže.

[chooze:article;value:522319]

​Muže v Děčíně zbili do bezvědomí

Kriminalisté z Děčína se zase zabývali zbitím třicetiletého muže do bezvědomí. Napadení se dopustili před několika dny dva nezletilí. "Staršímu z nich už bylo sděleno obvinění pro trestný čin výtržnictví a pokus o ublížení na zdraví. Mladší je obviněn pro trestný čin výtržnictví a pokus o těžké ublížení na zdraví. Oba jsou ve vazbě," vysvětlila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Mladšímu z dvojice pachatelů hrozí od tří do deseti let ve vězení. Starší může jít za mříže na tři roky.

Napadení mladistvých v Praze

Kriminalisté z Prahy zase řešili napadení mladistvých, které se stalo už v polovině června před barem na Jungmannově náměstí. Dvě skupinky cizinců se nejprve pohádaly. Rvačka se rozjela poté, co sedmnáctiletý mladík utrpěl ránu do hlavy. Další muž následně po napadení upadl do bezvědomí a jeho léčení trvalo několik týdnů. Byl v ohrožení života a hrozí mu trvalé zdravotní následky.

[chooze:article;value:521302]

​"Dva jednadvacetiletí muži byli obviněni z trestného činu těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Za to jim hrozí až desetileté vězení," uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zmlácené dítě v Plzni

V noci na sobotu v západních Čechách dospělý muž brutálně zbil šestileté dítě a mimo jiné s ním z výšky mrštil o zem. Podle webu Krimi Plzeň se neštěstí stalo v plzeňské Technické ulici. Napadené dítě křičelo a krvácelo. Na místo proto okamžitě vyjížděli strážníci městské policie, kteří už měli popis pachatele a zároveň poskytovali chlapci první pomoc. 

"Nikdy jsem neviděla nic tak příšerného, ten muž s chlapcem praštil o zem jako s kusem hadru, myslela jsem, že ho chce zabít," popsala citovanému webu svědkyně hrůznou událost.

Dítě bylo silně otřesené, utrpělo mnohačetná zranění, mimo jiné krvácelo z několika míst na hlavě a mělo silně zhmožděné či zlámané ruce. Strážníci proto chlapečka posadili do svého vozu, kde jeden z nich o dítě pečoval až do příjezdu záchranářů. Policisté muže pod vlivem alkoholu, který je přítelem matky napadeného chlapce, zadržela. 

Policie řekla, jak probíhalo napadení v centru Prahy (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.