Vltavská filharmonie bude mít čtyři koncertní sály, uvnitř budou i dvě restaurace

V pražských Holešovicích má už za několik let stát nová budova Vltavské filharmonie. Projekt počítá i s úpravou okolí, vzniknout má například nový městský park.

Nová budova na břehu Vltavy bude multifunkční, lidé se mohou těšit nejen na koncertní sály, ale také třeba na restauraci na střeše nebo terasy s výhledem na Prahu. "Tenhle dům vám nabízí nové horizonty pohledů. V prezentaci jsem si znova uvědomil určitou komplexnost toho projektu," podotkl náměstek primátora hlavního města Prahy pro rozvoj Petr Hlaváček (za STAN).

[chooze:article;value:537389]

"Projekt plánuje co nejvíc propojit budovu s okolní krajinou. Ulice se svažuje až k řece, takže lidé mohou z restaurace na střeše sestoupit až dolů. Cílem bylo vytvořit v sále intimní atmosféru, lidé sedí co nejblíž pódiu. Přestože je v sále několik balkonů, všechny jsou navzájem propojené," popsal svůj návrh architekt Bjarke Ingels.

"Teď se pustíme do ostrého projektování, tak abychom v roce 2027 měli všechna povolení a mohli zahájit výběrové řízení na dodavatele," dodal Hlaváček. Stavba podle plánu začne za tři roky a hotovo by mělo být v roce 2032.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.