Vnitřní nepokoje a totální kolaps. Experti předpovídají Rusku temnou budoucnost

Podle bývalého ukrajinského poslance Oleksije Danilova se dnešní Rusko začíná rozpadat. Schůzka Vladimira Putina s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem prý potvrdila domněnky Ukrajiny, že Rusko slábne a hrozí mu kolaps. "Západ se musí připravit na to, že se Rusko brzy zhroutí," řekl v rozhovoru pro deník The Times tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov

"Ruského roztříštění se sice západní velmoci bojí, jenže tento proces už probíhá. Je to historický proces, který už nikdo nezastaví," oznámil podle britského listu Daily Mail Oleksij Danilov. Předpověděl, že k rozpadu Ruska dojde v příštích třech, pěti nebo sedmi letech. Situaci přirovnal k rozpadu Sovětského svazu.

[chooze:article;value:498121]

Podle historika Jana Behrendse v Rusku zuří vnitřní nepokoje, které by mohly vést až k občanské válce. "V Putinově Rusku operuje mnoho ozbrojených sil, které svádí boj o moc. Represe a násilí se tam postupně stávají součástí každodenního života," řekl podle webu OE24 Jan Behrends. Dokazuje to prý i nedávný útok na petrohradskou kavárnu, při kterém zemřel nejznámější ruský bloger Vladlen Tatarskij.

Po rozpadu Ruska by mohla hrát katastrofální roli Čína. "Pokud by Západ nechal Čínu zabrat ruské území, bylo by to pro něj velmi nebezpečné. Vyřešením jednoho problému by se vytvořil hned další. Už teď by měly západní státy podniknout první potřebné kroky," varoval bývalý ukrajinský poslanec Oleksij Danilov před čínskou rozpínavostí. 

[chooze:article;value:497893]

"Čína je obrovská země a bude mocným soupeřem anglosaského světa. Právě teď drží Rusko v hrsti, to už bez ní nemůže podniknout žádnou důležitou akci. Rusko tím zcela ztratilo svou suverenitu, to je fakt," popsal Danilov postupný úpadek Ruska.

Přestože Putin a Si zdůrazňovali vzájemné přátelství obou zemí, Čína podle Danilova jednala hlavně ve svém zájmu. Koupě ruského plynu a ropy je pro ni výhodná, Rusku však neposkytla zbraně, které by ho podpořily během konfliktu na Ukrajině. 

Rusko podle šéfa wagnerovců Prigožina konečně dobylo Bachmut, více ve videu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.