Vodáci, pozor! Sjíždění Teplé Vltavy bude letos s omezením, poplatek se zvedne

Vodáci musejí počítat i s tím, že se kvůli opravě takzvaného železného mostu u obce Pěkná sníží kapacita parkovacích míst. Kromě toho budou z lodí vystupovat až za mostními pilíři a na vodu se vůbec nedostanou 1. a 2. srpna. Ostatní podmínky pro splouvání zůstávají stejné.

Pro letošní sezonu se ale mění ceník. Národní park Šumava kvůli růstu nákladů zvyšuje poplatek za splouvání, a to o 100 korun. Nově tedy vodáci registrovaní on-line zaplatí 600 korun za jednu loď, registrace na místě vyjde na 700 korun. Splouvání zpoplatněného úseku Teplé Vltavy ze Soumarského mostu do Pěkné začíná už v pondělí 1. května a bude možné vždy o víkendech a svátcích. Od 1. června bude možné splouvat každý den až do 31. října.

[chooze:article;value:465609]

Podle návštěvního řádu šumavského parku je pro trasu mezi Soumarským mostem a Pěknou při výšce hladiny 50 až 51 centimetrů denní limit 63 lodí a skupiny s maximálním počtem sedmi plavidel vždy doprovází průvodce. Při stavu nad 61 centimetrů se zvedá hranice na 180 lodí za den. Loni Teplou Vltavu sjelo téměř 1 500 lodí. Statistiku ale výrazně ovlivnilo sucho, kvůli kterému bylo zhruba od poloviny července sjíždění zakázáno.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.