Vodafone bude zdražovat. Lidé si připlatí za mobilní tarify

Společnost chce i nadále nabízet služby podle očekávání zákazníků a investovat do modernizace a rozvoje digitální infrastruktury. Právě tak Vodafone odůvodnil zdražování, které avizoval už na konci ledna.

"Dopad vyšších nákladů na zákazníky se nám doposud dařilo mírnit i díky tomu, že jsme nakupovali energie chytře dopředu, aby jejich cena byla co nejnižší. Zvýšili jsme také naši vnitřní efektivitu. Nechceme ale, aby jakákoliv úsporná opatření šla na úkor kvality služeb, které poskytujeme, a proto navýšíme ceny paušálních mobilních služeb," informoval na webu generální ředitel společnosti Petr Dvořák.

[chooze:article;value:489472]

Ceny měsíčních balíčků mobilních služeb Vodafonu se zvednou o devět procent jak pro firemní, tak pro nefiremní zákazníky. Nový ceník začne platit od 26. února.

U stávajících zákazníků proběhne změna po tomto datu vždy s nejbližším vyúčtovacím obdobím. Pokud má tedy klient zúčtovací období například ke čtvrtému dni v měsíci, vyšší cena u mobilních služeb se mu bude účtovat až od 4. března. U předplacených karet nebo služby Vodafone TV se cena nemění.

"Spojením služeb u Vodafonu lze zároveň výrazně ušetřit. Pokud si zákazník zvolí pevný internet, mobilní služby i televizní nabídku od Vodafonu, získá na tento balíček cenové zvýhodnění až 700 korun měsíčně," poradila společnost.

Lidé však ze zvyšování cen nejsou vůbec nadšení. "Zase zdražují. My máme nejdražší data, nejdražší volání. A oni nám to ještě zdraží," postěžoval si redakci TN.cz pan Václav.

Nové tarify u T-Mobile

Společnost T-Mobile loni na podzim představila novou generaci svých tarifů. Ty začaly platit od 5. října a operátor na ně postupně převedl všechny své stávající zákazníky.

[chooze:article;value:429635]

"Technologie 5G představuje novou etapu ve vývoji mobilní komunikace, poskytuje vyšší kapacitu přenosu dat, je efektivnější a bezpečnější. Nároky na rychlé a neustálé sdílení dat rostou a 5G dokáže tuto potřebu řešit," uvedl obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic Maximiliano Bellassai.

Podpora stávajících tarifů skončila na začátku letošního roku. V případě těch nových se však zvýšila cena. V průměru se jedná o zhruba 10 až 20 korun.

Změny i u O2

Ke zdražení přistoupilo už loni O2. Operátor je stejně jako TV Nova součástí skupiny PPF. Od září si tak zákazníci připlácí zhruba 50 korun měsíčně za většinu tarifů.

"Náklady na provoz služeb O2 v posledních měsících výrazně rostou. Abychom je dokázali zajistit i nadále v takové kvalitě a úrovni, na kterou jsou zákazníci zvyklí, museli jsme toto navýšení promítnout do cen některých fixních služeb," informovala loni v srpnu mluvčí O2 Veronika Zachariášová.

Podle odborníků máme nejdražší mobilní služby v Evropě. Cenami se zabývala vláda už v roce 2021:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.