Vojta (8) s maminkou pomohli ženě ve Frýdku-Místku. Ta zkolabovala na ulici

[chooze:gallery;value:33092]

Osmiletý Vojta jel v autě se svou maminkou přes Frýdek-Místek. Zničehonic ji však upozornil na neobvyklou situaci. Té si všiml při pohledu z okénka. "Babička leží na chodníku s otevřenou pusou," řekl.

Maminka se zachovala příkladně, otočila auto a vrátila se k místu, které syn určil. Chtěla se přesvědčit, zda někdo skutečně nepotřebuje pomoc. "Na ulici mezi stromy opravdu ležela žena v seniorském věku, která tam zkolabovala," uvedl na webu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

[chooze:article;value:472785]

Seniorce poskytla žena základní první pomoc a přivolala záchranáře. "Zarážející přitom podle jejích slov je, že po celou dobu se u nich nezastavil žádný chodec ani jiný řidič, aby nabídl pomoc," doplnil Humpl.

Vojta i jeho maminka se zachovali duchapřítomně a správně. Zdravotníci se je oba rozhodli pořádně ocenit. "Záchranáři proto ve spolupráci s Nadačním fondem Kryštůfek pozvali ve středu 30. srpna Vojtu i s rodiči na výjezdovou základnu ve Frýdku-Místku. Chlapci předali plyšového Kryštůfka, který je symbolem pomoci nejen dětským pacientům, ale také edukace dětí v oblasti první pomoci," poznamenal Humpl.

Všichni si tak mohli prohlédnout vybavení i prostory sanitních vozů. "Vojta s maminkou obdrželi také několik dalších drobných dárků jako upomínku na den, kdy se zachovali všímavě a příkladně," uzavřel Humpl.

Řidič se opíral o auto, policista jedoucí do práce mu zachránil život (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.