Vojta byl po pádu z vlaku několik dní v kómatu. Teď už zase jezdí na kole

Vojta měl před několika měsíci jen strnulý výraz a ležel na posteli. Čtyři dny byl v umělém spánku a měl nález na mozku. Teď je z něj úplně jiný chlapec, respektive ten jako před úrazem.

V pátek už vyrážel v Jičíně za sportem. "Budeme chodit plavat a jezdit na kole. Půjdu taky ven s kamarády," těšil se Vojta. Bez problémů si zaváže boty, s bráchou si hraje s balónem a má pořád hlad. "Já jsem věděl, že to dokážeme, akorát jsem nevěděl kdy," usmíval se Vojtův táta.

[chooze:article;value:511155]

V březnu s kamarádem něco popili, a když se Vojtovi udělalo špatně, ve vlaku se vyklonil z okna a za jízdy vypadl. Policisté ho našli ležet vedle kolejí. Od stanice k němu běželi dva kilometry. "Každý jsme si vzali baterku, defibrilátor a batoh první pomoci," vzpomínal na hrůzné chvíle policista Marek Nýč, který Vojtu spolu s kolegou Lukášem Veselým zachránil.

Byl na hranici života a smrti. Nakonec se ho ujali v krkonošské léčebně. Nejen jí je Vojtův táta teď zavázaný. "Průběh je velmi pozitivní a jsme radostně překvapeni," těšil se primář dětské léčebny v Jánských lázních Jan Podojil.

Vojta už na střední škole byl, ale kvůli úrazu se v lavici dlouho neohřál. První ročník tak bude muset opakovat. "Jdu na elektronickou průmyslovku. Čeká mne seznamováni s novými spolužáky," líčil Vojta.

S tátou neustále cvičí a posiluje ochablé svaly. Vojtův zdravotní stav je dokonce tak dobrý, že už nepotřebuje žádnou lékařskou kontrolu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.