Moderní bydlení

Volkswagen je ve vážné krizi. Zvažuje zavírání továren

Automobilka Volkswagen je ve vážné krizi a zavádí proto úsporná opatření. "Ekonomické prostředí se ještě více zkomplikovalo a do Evropy přichází noví hráči. Zejména Německo navíc výrazně zaostává z hlediska konkurenceschopnosti. V tomto prostředí musíme jako společnost nyní jednat důsledně," cituje šéfa Volkswagenu Olivera Blumeho německá televize ZDF

Vedení společnosti tak plánuje vlnu propouštění, která by se podle týdeníku Wirtschaftswoche měla dotknout desítky závodů napříč Německem. Firma poprvé přiznala také možnost, že součástí úsporných opatření může být i kompletní uzavření některých tamních továren. Má totiž prý alespoň o jednu továrnu na auta a o jednu továrnu na součástky více, než potřebuje.

[chooze:article;value:569564]

Součástí koncernu Volkswagen je také česká automobilka Škoda Auto. Ta má podle jejího mluvčího Tomáše Kotery ale vlastní plán inovace i vlastní úsporný program nazvaný Next Level Efficiency+, který spustili už v roce 2021. A zdá se, že funguje. Firma je totiž v zisku a značka Škoda se v prvním pololetí letošního roku poprvé umístila na čtvrtém místě v registracích nových vozů v Evropě.

"Díky tomuto dlouhodobě udržitelnému obchodnímu modelu, úzké spolupráci s Odbory KOVO i obětavému úsilí všech našich zaměstnanců můžeme potvrdit, že žádný z českých závodů Škoda Auto nebude ovlivněn omezováním výroby nebo odstávkami. Neplánuje se rušení pozic nad rámec toho, co již bylo sděleno v rámci opatření programu Next Level Efficiency+," uvedl Kotera.

Volkswagen svoji gigafactory v Česku nepostaví. Fiala automobilku nepřemluvil (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.