Vrací se MasterChef i Souboj na talíři! Kuchařské show čeká radikální změna

[chooze:gallery;value:33059]

Ve středu startují na TV Nova kulinářské středy, a to v podobě dvou oblíbených kuchařských show. Nejdříve si diváci mohou vychutnat napínavou soutěž MasterChef, kdy se proti sobě postaví 16 amatérských kuchařů, kteří zabojují o pohádkovou výhru 2,5 milionu korun a titul MasterChef Česko. Hned po něm na diváky čeká zábavný pořad Souboj na talíři, kam nově každý týden zavítá některý z hvězdných hostů.

MasterChef Česko

Náročnými castingovými koly prošlo celkem šestnáct amatérských kuchařů. "Hledáme ty, kteří jsou precizní, mají cit pro detail, a hlavně mají vytříbenou chuť," uvádí novou sérii MasterChef Česko Radek Kašpárek. Trio nekompromisních porotců s ním i letos tvoří Jan Punčochář a Přemek Forejt. Pořad však čeká radikální změna pravidel. Soutěžící už nebudou mít možnost vrátit se do hry. 

[chooze:article;value:518760]

V prvním kole se účastníci musí popasovat hned s tou nejtěžší výzvou, a to sami se sebou. Budou totiž muset na prázdný talíř naservírovat pokrm, který vystihuje je samotné. "Je před vámi dlouhá cesta. A abyste se neztratili, musíte si uvědomit, kdo jste," popisuje soutěžícím první úkol porotce Přemek Forejt.

Na balkón postoupí celkem osm soutěžících, ti ostatní se musí spolehnout na své znalosti v kulinářském kvízu. Třetí závěrečná vyřazovací výzva se ponese ve znamení kořenové zeleniny. 

Diváci uvidí první díl letošní řady soutěže MasterChef Česko již ve středu 30. srpna na TV Nova ve 20:20 nebo již nyní na Voyo.

[chooze:article;value:516455]

Souboj na talíři

To, že Česko je země mnoha chutí, divákům dokážou kuchaři na cestách již ve třetí řadě oblíbeného gastronomického cestovatelského pořadu Souboj na talíři. Sympatičtí kuchaři Jan Punčochář a Přemek Forejt se opět vydají napříč republikou a navštíví výtečné podniky. Po jejich boku ale nebude Radek Kašpárek, který pracuje na otevření své nové restaurace.

Souboj na talíři proto čeká ještě jedna velká novinka. Každou epizodu navštíví hvězdní hosté, kteří vezmou Přemka s Honzou do svých oblíbených podniků. Diváci se mohou těšit například na zpěváky Ewu Farnou, Matěje Rupperta nebo herce Roberta Mikluše.

[chooze:article;value:518133]

V úvodní epizodě doplní kuchařskou dvojici moderátor Aleš Háma, který je vezme do vyhlášeného bistra Topinka v Českém Krumlově. "V každém dílu máme hosta, který nás vede epizodou. Spoustu jmen jsme vytipovali my s Honzou a po domluvě s produkcí jsme vybrali finální seznam, ze kterého vzešel třeba i Aleš Háma. Má rád jídlo, rád vaří, je skvělý myslivec a rybář. Je to frajer, který se nám do Souboje na talíři skvěle hodí," prozrazuje Přemek Forejt.

Podívejte se na ukázku z nové řady Souboje na talíři:

"Mě vaření nesmírně baví. Kvůli tomu mám i fůru kamarádů, jako jsou například Honza Punčochář nebo Přemek Forejt. Honza se dokonce úžasně postaral o jídlo na oslavu mých padesátin. Takhle má vypadat přátelství. V Souboji na talíři ale nebudu vařit, ty dva filištíny vyškolím z jedné krumlovské speciality. Vymyslel jsem jim takovou náročnější cestu, ale myslím, že to kluci nakonec ocení," popisuje Háma.

[chooze:article;value:507398]

O svých hostech mají kuchaři jasnou představu. "Zveme si k sobě lidi, kteří mají ke gastronomii blízko a mohou nám něco nabídnout. Vezmou nás do restaurací, které mají rádi, a ukážou nám něco nového, co neznáme. My se tím něco přiučíme nebo na to nahlédneme jiným způsobem," doplňuje Jan Punčochář.

První díl letošního Souboje na talíři ve středu 30. srpna ve 21:50 na TV Nova a již nyní na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.