Vrah odsouzený na doživotí neuspěl. Ústavní soud jeho žádost zamítl

Pavla Nárožného soudy několikrát potrestaly za ty nejvážnější zločiny, několikrát ho jiné soudy propustily. Nakonec skončil ve vězení na doživotí. Po středě mu naděje na to, že se ještě někdy podívá na svobodu, klesly téměř k nule. Ústavní stížnost mu soud zamítl.

Muž se domáhal řady práv, například práva na ochranu před nelidským a ponižujícím zacházením nebo trestem, práva na osobní svobodu nebo práva na zákonného soudce. "V zásadě tam bylo asi patnáct námitek, se kterými bylo nutné se vypořádat," uvedla soudkyně Kateřina Ronovská.

V listopadu 2009 zmizel z domu na okraji Přerova Nárožného otec a jeho partnerka. Bylo jasné, že došlo k násilí, které nemohli přežít. Těla ale chyběla. Sám Pavel Nárožný po místě činu ochotně provázel novináře.

O tom, že je hlavním podezřelým právě syn zmizelého, měli policisté jasno celkem rychle. Vraždil prý proto, že ho chtěl otec vydědit. Těla obětí se ale nikdy nenašla a podezřelý se opakovaně ocital v poutech a na svobodě. Dům připadl jeho tetě, a právě ta se měla stát další obětí.

[chooze:article;value:560957]

​Za přípravu vraždy tety dostal Nárožný 13 let, soudy mu nakonec prokázaly i dvojnásobnou vraždu otce a jeho partnerky. Souhrnný trest zněl doživotí.

U českých soudů už nemá Pavel Nárožný nárok, vyčerpal všechny své možnosti. Ještě se ale může obrátit na Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. "Pak se vede řízení proti celé České republice. Úspěšnost je malá, ale povedlo se to například Robertu Tempelovi," zmínil advokát Jaroslav Ortman.

Tempel si také odpykával doživotí za dvojnásobnou vraždu, po 20 letech ve vězení ale prokázal svou nevinu a byl propuštěn. Teď se soudí o mnohamilionové odškodné.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.