Vrah z fakulty se mstil společnosti, útočil sám, měla zjistit policie

Střelec, který na filozofické fakultě v Praze zastřelil 14 lidí, v Hostouni svého otce a předtím i v Klánovicích muže s dvouměsíčním dítětem, se chtěl pomstít celé společnosti. Podle zdrojů Seznam Zpráv to vyplývá z policejní vyšetřování.

Neměl se tedy mstít nikomu konkrétnímu, nikdo jej ani údajně neradikalizoval. Cítil se nepochopen a chtěl se zviditelnit. Psychickou chorobou, kvůli které by byl nepříčetný, prý ale netrpěl.

Policie měla také vyloučit možného komplice. "Vše udělal sám. A je potvrzené, že střílel i v Klánovicích a v Hostouni," sdělil zdroj Seznam Zpráv seznámený s detaily. Podle vyšetřovatelů šlo jeho plán jen těžko odhalit.

[chooze:article;value:558946]

Oficiálně by mohlo vyšetřování střelby skončit příští týden. Policie ani státní zastupitelství se do té doby k střelbě nevyjadřují. 

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) už v březnu řekl, že by se měla motiv vraha veřejnost dozvědět. Původně předpokládal, že závěry budou už v květnu. "To jsou věci, které by se časem na veřejnosti objevit měly. To znamená informace o tom, jakým způsobem vrah uvažoval, jakým způsobem se stalo, že ho systém nezachytil, zda někdy volal o pomoc, zda je to člověk, kde zanedbal systém nějaký náznak, který mohl být prevencí," prohlásil v pořadu TV Nova Za pět minut dvanáct.

Minulý týden ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů představil závěry jejich šetření. "Žádný z policistů či zaměstnanců Policie České republiky není podezřelý ze spáchání trestného činu. Není tedy na místě zahájení úkonů trestního řízení," řekl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.