Vražda dítěte v Klánovicích: Pachatele pořád hledají, atmosféra je napjatá

[chooze:gallery;value:34168]

Klánovický les je od sobotního odpoledne už volně přístupný. Tragédii připomínají jen květiny na místě činu a zapálené svíčky na okraji lesa.

"Nálada je špatná, to je bez debat. Jinak o tom nic nevíme. Těšíme se, nebo doufáme, že policie na něco přijde a že nám ten strach, který tu je, trošku vylepší," sdělil jeden z tamních obyvatel. Další očekávají, že střelec už je dávno někde jinde.

[chooze:article;value:533405]

Policisté po podezřelém dál pátrají. "V oblasti Klánovického lesa jsou stále přítomni policisté v rámci navýšeného výkonu služby," sdělil policejní mluvčí ¨Jan Rybanský. 

Operační tým monitoruje okolí, zpovídá obyvatele a sbírá kamerové záznamy z budov. Pomoc jim mohou i ty z aut. Podle starostky městské části se ale obyvatelé nemusí bát.

"Nemáme informace o tom, že by našim spoluobčanům hrozilo nějaké nebezpečí," sdělila starostka Klánovic Alena Kolovrátková (nestr.). Lidé v okolí by se měli přesto vyvarovat používání zábavní pyrotechniky.

[chooze:article;value:533346]

"V Klánovicích je běžně zakázáno používat zábavní pyrotechniku. Nyní bych naše sousedy poprosila, aby opravdu brali tento zákaz vážně, může způsobit rušení probíhajícího vyšetřování policie," sdělila starostka.

Podle informací televize Nova žil zastřelený 35letý muž v Klánovicích s rodinou. Ta podle sousedů neměla s nikým žádný konflikt. Jestli na muže vrah v lese záměrně čekal, nebo šlo o pouhou náhodu, policisté zjišťují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.