Vražda seniora po letech znovu u soudu. Odsouzení se snaží obnovit proces

Milan Rakaš je asi klíčová osoba kauzy. Po jeho svědectví soudy poslaly za mříže dva muže. Původní verdikt byl přitom zprošťující. Rakaš totiž přišel s tím, že se mu jeden z odsouzených ve vězení k vraždě seniora přiznal. "On se nepřiznal mně, on to tam říkal všem. Měl takové nějaké slabé chvilky," řekl Rakaš.

To odsouzení, kteří jsou za mřížemi už 11 let, odmítají. Tvrdí, že se v době vraždy vůbec neznali. Dokazuje to prý výpis jejich hovorů. Obhajoba teď přišla s tím, že se původní státní zástupce, který měl případ na starosti, mohl domluvit právě s Rakašem. "Z toho usnesení Okresního státního zastupitelství v Karviné vyplynulo, že skutečně tak dlouho popíraná komunikace pana doktora Foltýna ve prospěch Milana Rakaše existuje," uvedl obhájce Robert Cholenský.

[chooze:article;value:290890]

Celý případ byl od počátku velmi komplikovaný. Rodina totiž místo činu uklidila a vydezinfikovala. Tím policistům ztížila vyšetřování. Že byl starý pán zavražděn, nepoznala zpočátku ani lékařka, která byla k mrtvému přivolána.

Všichni si původně mysleli, že důchodce spadl doma ze schodů, a to tak nešťastně, že se smrtelně zranil. Teprve pitva odhalila vraždu. "Je poněkud zvláštní, pokud dochází k tomu, že státní zástupce ve zdejší trestní věci, kde měl pan Milan Rakaš svědčit, se snaží dosáhnout toho, aby to dobře dopadlo pro pana Rakaše, řekněme, v jiné trestní věci," dodal Cholenský.

Státní zástupce, který teď případ dozoruje, se ale v pondělí nechtěl vyjádřit. Dvojici mužů kriminalisté usvědčili jen díky nepřímým důkazům, a to včetně pachových stop. O případné obnově soudního řízení se nejspíš rozhodne 4. dubna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.