Vražda v Klánovicích: Policie je bezradná. Ukončila pátrací akci v lese

[chooze:gallery;value:34190]

Dvoudenní pátrací akce v Klánovickém lese je u konce. Policisté ji odvolali ve středu před čtvrtou hodinou odpolední. "Nenašli jsme v něm nikoho, kdo by se tam skrýval, byl nebezpečný a ani nic, co by aktuálně naznačovalo jakékoliv hrozící riziko," prozradila policie.

​Policisté pročesávali les už druhý den po sobě. Na místě bylo mobilní operační centrum, stovky policistů i jejich kolegové se psy a na koních. "V lese hledáme cokoliv, co má něco společného s případem," uvedla ve středu v ranních hodinách policie, která dvojnásobnou vraždu v Klánovickém lese vyšetřuje už od pátku 15. prosince.

Vyjádření státního zastupitelství

Ve středu odpoledne vydalo Městské státní zastupitelství v Praze k vraždě rozsáhlé vyjádření. Nicméně v něm neprozradilo žádné nové informace. "Státní zastupitelství si uvědomuje naléhavou potřebu veřejnosti po informacích, která se promítá právě ve velmi významném zájmu celého spektra sdělovacích prostředků, ale v současné době je poskytování informací již z důvodu zákonné úpravy přípravného trestního řízení velmi omezené," vysvětlil mluvčí zastupitelství Aleš Cimbala.

Zastupitelstvo odmítlo komentovat i to, zda je někdo zadržený, či nikoliv. Tato informace by vyšla najevo až případně při podání žádosti o vzetí podezřelého do vazby. Nicméně Cimbala požádal o to, aby se lidé v Klánovickém lese a jeho okolí vyvarovali používání pyrotechniky či čehokoliv, co může imitovat zvuk střelby.

"Bezpečnost na daném místě byla posílena tak, aby bylo možné bezprostřední ohrožení veřejnosti podstatně snížit či zcela vyloučit," ujistil Cimbala. Celé vyjádření státního zastupitelství si můžete přečíst zde:

[chooze:document;value:e25b7956-ec10-47c5-9260-9af0ace72db9]

Do lesa nechoďte, žádá policie

Policie také žádá, aby lidé nyní do lesa nechodili. Stejný požadavek měla i v úterý, kdy rozsáhlé pročesávání lesa v pražských Klánovicích začalo. Kvůli přicházející tmě muselo skončit už v 16 hodin.

[chooze:article;value:533582]

​V úterý měli policisté podle informací TV Nova pročesávat nejprve východní část lesa, následně se zaměřili i na další místa. Do pátrání se zapojilo 250 policistů, a to včetně příslušníků speciální pořádkové jednotky. 

Podle doposud zveřejněných informací má být obětí teprve dvouměsíční holčička a její pětatřicetiletý otec. Oznámení přijali policisté v pátek okolo 15. hodiny. Svědkyně tehdy uvedla, že v Klánovickém lese zaslechla několik výstřelů.

Stovky policistů prohledávaly Klánovický les i v úterý. Hlídkovat tam budou dál:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.