Vražda ve Vysokém Mýtě. Oběť měl muž bodnout kuchyňským nožem

Incident se odehrál na začátku týdne, ale policie o něm informovala až ve čtvrtek. "V pondělí 20. května 2024 ve večerních hodinách došlo v jednom z rodinných domů ve Vysokém Mýtě po předchozím požití alkoholu a po vzájemné rozepři k napadení ze strany osmatřicetiletého muže," uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Osmatřicetiletý muž měl podle policie jednou bodnout do hrudníku o dva roky mladšího muže. "Poškozený přes veškerou poskytnutou lékařskou pomoc a letecký transport do Fakultní nemocnice v Hradci Králové následující den v ranních hodinách zemřel," řekla mluvčí.

[chooze:article;value:556842]

Podezřelého muže kriminalisté na místě zadrželi a ke spáchání trestného činu se doznal. "Kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí pobyt za mřížemi na deset až osmnáct let," sdělila Holečková. Dále uvedla, že obviněný už se násilné trestné činnosti v minulosti dopustil a byl za ni odsouzen.

"Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby," uzavřela mluvčí. Soud v Ústí nad Orlicí ve čtvrtek poslal obviněného do vazby.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.