Vraždy starších žen v Polsku. Lidé se bojí, že tam řádí sériový vrah

[chooze:gallery;value:33795]

​Brójce jsou malou vesnicí s necelou tisícovkou obyvatel na západě Polska v Lubušském vojvodství. Idylický život tam ale letos narušily dvě vraždy.

Jak uvádí portál Polsat, letos v únoru tam někdo zavraždil 82letou Annu, která žila sama. "Byla uškrcená a ležela na posteli přikrytá dekou. Jako by chtěl vrah tělo schovat," přiblížil krimi redaktor Bartłomiej Mostek. "To dokazuje, že vrah se emocionálně snaží odčinit to, co udělal," míní Łukasz Wroński z polského centra pro kriminální psychologii.

Obec Brójce:

Jedna z obyvatelek obce popsala, že Anna měla připravené palivo do kamen, na stole bylo jídlo na talíři, přichystanou měla i denní dávku léků, jako by se připravovala na další den. V domě nic nechybělo, vyšetřovatelé tam dokonce našli i vyšší částku v hotovosti.

Druhou obětí se stala 75letá Emilia

Další útok se odehrál v polovině září. Tentokrát se obětí stala 75letá Emilia, která žila sama. "Prvotní zjištění naznačují, že šlo s největší pravděpodobností o vraždu," vyjádřil se pro portál newslubuski.pl mluvčí polského státního zastupitelství Łukasz Gospodarek. Pozdější vyšetřování domněnku potvrdilo.

Mostek popsal, že tento útok byl podstatně brutálnější. Žena se útočníkovi zřejmě bránila, ten ji poté podřízl hrdlo tak, že ji v podstatě oddělil hlavu od těla. Vrah pak za sebou zamkl a odešel. Nůž a klíče se policii podařilo najít ve venkovním odpadkovém koši.

[chooze:article;value:528451]

​"Byl vytvořen speciální tým složený z kriminalistů a vyšetřovatelů. Za účelem zjištění všech okolností tohoto trestného činu policie provedla řadu procesních a operativních činností, které umožnily výrazně zúžit okruh podezřelých. Při ohledání místa události technici zajistili mnoho forenzních stop, které jsou nyní podrobeny důkladnému rozboru za použití nejmodernějších výzkumných metod," uvedla polská policie začátkem tohoto týdne k druhé vraždě. "Nevylučujeme možnost, že za oběma vraždami stojí jeden pachatel," sdělil Gospodarek.

Místní se teď ve své obci příliš příjemně necítí a jak uvádí Polsat, zmiňují i možnost řádění sériového vraha. "Všichni se bojí, mají zapnuté kamery. I já mám kameru… Vrah tam může někde být a vše pozorovat," řekl pro Polsat jeden z obyvatelů obce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.