Vrtulník a zásahovka: Takto policie zadržela podezřelého z vražd ve Svitávce

[chooze:gallery;value:31198]

​Ve středu ráno otřásla jihomoravským městysem Svitávka dvojnásobná vražda matky a jejího syna. Policie obratem vyhlásila pátrání po podezřelém Pavlu K.

"Do Svitávky okamžitě po nahlášení spěchali policisté včetně speciální pořádkové jednotky či zásahové jednotky. Kromě kriminalistů na místě pracoval i krizový intervent, který komunikoval s rodinnými příslušníky obětí. Na základě zjištěných indicií se nám podařilo získat totožnost podezřelého," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Poblíž této křižovatky mezi Šebetovem a Světlou policie Pavla K. zadržela, křižovatka leží asi 10 kilometrů vzdušnou čarou severovýchodně od místa činu:

[chooze:article;value:499363]

​Do pátrání po muži se zapojil také vrtulník a hlídky po celé zemi. "Kolem 14. hodiny jsme v lese vypátrali opuštěné vozidlo. Zadržení pachatele urychlili svědci, kteří nás nasměřovali do lokality, kde se muž ukrýval. Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně, při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž," doplnil Šváb. Pavlu K. nyní hrozí 15leté až 20leté vězení nebo výjimečný trest.

​Policie zveřejnila i video se záběry z pátrací akce a ze zadržení podezřelého. Zvuková stopa je doplněná i o telefonát svědka, který policii na stopu podezřelého nasměroval. Na video se můžete podívat pod titulkem článku.

Podle sousedů podezřelý se zavražděnou žil, ta se s ním nedlouho před útokem zřejmě rozešla. Žena a její syn byli zastřeleni ve středu ráno.

Podezřelý Pavel K.:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.