Vše jsme zvládli, rodina problémy nemá, kasá se v rozhovoru premiér Fiala

Na vládu Petra Fialy se v posledních měsících snáší vlna kritiky za všechny možné problémy, kterým Česká republika čelí. Kritici vlády zastávají stanovisko, že v souboji s inflací, drahými energiemi či potravinami nedělá vláda dostatek.

Fiala však tento názor nezastává. Podle něj je naopak v mnoha ohledech úspěšná. "Když jsme nastoupili, byla nejsilnější vlna covidu, pak přišla ruská agrese a prudký vzrůst cen energií. Všechno jsme zvládli. Udělali jsme správná rozhodnutí a lidé to dnes vidí," řekl Fiala v exkluzivním rozhovoru pro TV Nova.

Premiér odmítl, že by v případě některých problémů zasahovali příliš pomalu. "Někdy se nám vyčítá, že jsme nezasáhli včas, ale my jsme dělali správné kroky a dělali jsme je uvážlivě. Byli jsme úspěšnější než řada jiných zemí, které postupovaly na první pohled razantněji, ale ne s tak dobrými výsledky," hájil se Fiala.

[chooze:article;value:499278]

Jediným nedostatkem, který Fiala přiznal, byly problémy s komunikací. "Komunikace se dá vyčítat vždycky a vždycky se dá pracovat i na tom, aby byla lepší. Ale myslím si, že ve volbách, které proběhly, se ukázalo, že lidé rozumí politice vlády. To je možná takový signál toho, jak ta komunikace vypadá," usmál se Fiala.

Nedávné průzkumy veřejného mínění prorokovaly vítězství opoziční strany ANO, Fiala však z těchto prognóz strach nemá. "Průzkumům se nedá přikládat příliš velká váha. Všichni víme, jak potom dopadají volby. Ze sociologických šetření, která sleduji, je zřetelné, že mezi voliči vládních stran a voliči opozice není větší pohyb," prohlásil Fiala.

Premiér zároveň uvedl, že ani jeho rodině se krize nevyhnula. "Samozřejmě se i naší rodině zdražily energie a máme stejné problémy jako většina lidí v Česku. Můj úkol ale není přemýšlet nad tím, jak se mám já a moje rodina, protože tam skutečně žádný problém není, ale já mám dělat kroky, které vedou k tomu, že se lidé budou mít lépe. A my ty kroky děláme," řekl Fiala.

Na závěr odmítl tvrzení, že jeho vláda nedělá dostatek. "Když si vzpomeneme na katastrofické scénáře, jak v zimě nebude čím topit a jak budeme platit za benzin 150 korun, tak nic z toho se nestalo. Ukázalo se, že jsme udělali správné kroky," chválil Fiala. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.