Vše začalo pistolí u hlavy. Policie po útocích hledá další čtyři chlapce z videí

Kriminalisté už zjistili totožnost všech hlavních aktérů, kteří se objevili na záběrech z nedávných útoků v pražských Řepích. Dobře vědí, kdo vyhrožoval chlapci pistolí, a znají i jméno vyděšeného mladíka klečícího na zemi, který netušil, že zbraň u jeho hlavy je kuličková.

Přesto případ stále není u konce. Vyšetřovatelům chybí ještě některé důležité výpovědi. Ty by mohly pomoci osvětlit, co se dělo dál.

"Případ je stále v prověřování a v rámci práce na něm kriminalisté potřebují zjistit totožnost dalších čtyř mladíků, se kterými by potřebovali mluvit. Jestli je někdo na videozáznamu nebo na fotkách poznává, ať se ozve na linku 158," vyzval v pátek policejní mluvčí Jan Daněk.

[chooze:article;value:484465]

​​Chlapci se objevili na záběrech pořízených nedlouho po prvním incidentu. Skupina mladíků natočila, jak si přišla vyřídit účty s údajným útočníkem. Povalila ho na zem a uštědřila mu několik ran. Záběry skončily až po zásahu cizí ženy. Ta vyzvala chlapce k odchodu. "Teď brečíš, ale míříš na malé kluky pistolí. Příště uvidíš," ozvalo se závěrem a mladíci místo opustili.

Policisté varovali, aby se lidé nepokoušeli brát "spravedlnost" do vlastních rukou. Odrazovali také od jakýchkoliv výhrůžek. "Kriminalisté zjistili, že někteří další teenageři začali vyhrožovat jakousi odplatou aktérům, kteří jsou na zmiňovaných videích zachyceni jako poškození, ale i jako agresoři. Proto upozorňujeme, že celou situaci bedlivě sledujeme a jakoukoliv snahu o vendetu budeme okamžitě řešit," upozornil Daněk.

Podívejte se na reportáž z poloviny května:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.