Vše začíná kvalitním návrhem interiéru

Máte pozemek, na internetu jste si vyhlédli dům snů a nemůžete se dočkat, až stavbu svěříte do rukou odborníků? Pak se ujistěte, že jste věnovali dostatek času i návrhu interiérů. Venkovní vzhled je sice důležitý, ale většinu času budete trávit uvnitř.

Už při projektování domu mějte rozmyšlený půdorys a vnitřní dispozice, které určují, jak bude dům praktický a pohodlný, zkrátka jak se vám v něm bude žít. Spoléhat se jen na práci architekta totiž nestačí – toho bude zajímat dům jako celek, vy sami se ale musíte zamyslet nad tím, k čemu chcete uzpůsobit jednotlivé místnosti, jaké materiály se vám líbí například v koupelně nebo co pro vás hraje roli při plánování kuchyně.

Naši architekti pak docílí toho, aby tyto požadavky ztvárnili k vaší maximální spokojenosti.

večerní dům

večerní dům

Nad čím je tedy dobré zamyslet se při projektování domu? Jasno byste měli mít alespoň v těchto základních otázkách:

  • Bude dům dvougenerační nebo má sloužit pouze vám?
  • Kolik plánujete dětí?
  • Chcete mít garáž oddělenou nebo pod jednou střechou domu?
  • Má být kuchyň samostatná nebo spojená s jídelnou a obývacím pokojem? Jak velký bude jídelní stůl?
  • Kolik koupelen a toalet by měl dům mít?
  • Chcete pracovnu nebo pokoj pro hosty či šatnu?
  • Je důležité mít dostatek úložných prostor, a do jaké části domu je chcete situovat? vstupní hala

vstupní hala

Tip: Náš interiérový architekt vám zpracuje hned několik variant, jak vhodně řešit dispozice vašeho domu. Vždy přitom bude myslet na to, aby detaily vnitřku ladily jako celek. Nemáte jasné představy, jak uzpůsobit jednotlivé místnosti, jaké barvy interiéru zvolit? Inspirovat se můžete v naší fotogalerii interiérů.

Kdy je čas na interiérového architekta?

Tady platí, že čím dříve, tím lépe. Určitě je dobré obrátit se na něj kvůli vizualizaci interiérů ještě během fáze projektování stavby, můžete si tím ušetřit spoustu pozdějších komplikací (například dohady s elektrikáři, kam v hrubé stavbě umístit instalace, kde bude stát myčka, pračka či umyvadlo). Naše firma vám na základě vašich požadavků připraví  několik dispozičních možností na daný půdorys. Pokud to situace dovolí, řešíme například i změny příček apod.

Samozřejmostí je, že klienta upozorníme na všechny výhody a nevýhody, které plynou z jednotlivých variant a společně s ním pak vylučovací metodou dospějeme k té nejlepší. Díky tomu žijí naši klienti v prostředí, které přesně odpovídá jejich představám. A kvalita bydlení se pak projevuje i v kvalitě jejich života.

Příspěvek Vše začíná kvalitním návrhem interiéru pochází z Alnus

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://www.alnus.cz) zde.