Všechny cesty k volbám byly zavřené, zuří volič. Senior musel kilometr o berlích

Krajské a senátní volby letos zkomplikovaly nejen povodně, ale někde i uzavírky silnic nebo festival jídla. Voliči se například nemohli autem dostat k volební místnosti v obci Vendryně na Frýdecko-Místecku. Právě zde přitom kvůli povodním došlo ještě k přestěhování volební místnosti v tamní mateřské škole z přízemí do prvního patra.

"Z důvodu asfaltování silnice jsou veškeré silnice do volební místnosti v obci Vendryně uzavřeny a je třeba jít dlouho pěšky. Staří lidé tudíž volby vynechají," popsal čtenář TN.cz Dan Třinec. U volební místnosti se osobně setkal se seniorem, který se o berlích komplikovaně dostával po schodech nahoru. "Stěžoval si, že ho nikdo nemohl dovést na místo a tak šel kilometr pěšky. A navíc přesunuli volební místnost na patro z přízemí," dodal čtenář. 

Obec občany varovala

Vedení obce o problému dopředu vědělo a občany upozorňovalo na facebooku. "Doporučujeme volit již v pátek, v sobotu bude silnice uzavřená a autem se k volebním místnostem (obecní úřad a školka) nedostanete, jen pěšky," stojí v prohlášení.

[chooze:article;value:574918]

​Podobný problém řešili i voliči ve středočeských Říčanech. Přímo na jedné z hlavních ulic se v sobotu koná akce, kvůli které se nedá autem dostat k volební místnosti v tamním kulturním centru. I zde tak některé seniory o berlích čekala delší cesta, se kterou nepočítali. 

Právě pro hůře pohyblivé občany přitom existuje varianta přenosné urny, kdy členové volební komise dorazí až k nim domů. 

Velkou Kraš smetly povodně. Za první dvě hodiny k volbám nikdo nepřišel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.