Vtrhl k nám nepřítel, evakuujte se. Rusy vyděsil Putinův projev v rozhlase

"Rusové, spoluobčané, bratři a sestry. Dnes ve čtyři hodiny ráno vtrhly ukrajinské jednotky vyzbrojené blokem NATO se souhlasem a podporou Washingtonu na území Kurské, Bělgorodské a Brjanské oblasti," zaznělo Putinovým hlasem v pondělí krátce po poledni z rádia na západě Ruska.

Nebyl to však skutečný ruský prezident, kdo těmito slovy vystrašil snad každého posluchače. Rozhlasové vysílání podle Kremlu napadli hackeři, informovala agentura Reuters.

Falešný Putin v projevu mluvil i o zavedení stanného práva. "Také dnes podepíšu dekret o všeobecné mobilizaci. Abychom porazili nebezpečného a zákeřného nepřítele, budeme muset sjednotit všechny síly Ruské federace," pokračoval.

[chooze:article;value:507362]

"Žádám obyvatele Kurské, Bělgorodské a Brjanské oblasti, aby se bezpečně evakuovali hluboko do Ruska, důsledně dodržovali rozkazy místní vojenské správy, aby organizovaně opustili svá bydliště a umožnili ruské armádě bránit ruskou zemi proti ukrajinským nacistům," uzavřel.

Putinův mluvčí Dmitrij Peskov v odpoledních hodinách řekl, že hackerský útok se podařilo odrazit, píše portál Polsat News.

"Rozhodně to nebylo pravé. V některých regionech došlo k hacknutí rozhlasu. Vím, že rádio Mir a některé sítě byly hacknuty. Odrazili jsme to a teď už je vše pod kontrolou," uvedl Peskov.

Putinovi se křečí rozklepaly nohy. Na jednání se nedokázal soustředit:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.