Výběr jména se rodičům vymstil. Jejich dceři kvůli němu zablokovali účet

Do nečekaných problémů se dostala žena v Austrálii. Když si chtěla objednat jídlo, tak jí byl společností Uber zablokován účet. "Jedno odpoledne jsem zadávala objednávku na jídlo a už jsem se chystala platit a najednou se objevilo vyskakovací okno se zprávou: "Vaše křestní jméno je v rozporu s pravidly a musíte si ho změnit v aplikaci," řekla žena pro pořad A Current Affair.

Ženino jméno je Svastika Chandraová. Svastika je známá hlavně jako symbol nacismu a Adolfa Hitlera. Její původ přitom sahá daleko do historie a například v hinduismu či budhismu je považována za symbol štěstí.

A právě takto vysvětluje své jméno i Svastika Chandraová, která je původem z Fidži. Tam jde podle ní o běžné jméno a v sanskrtu prý znamená "hodně štěstí".

Na své jméno je podle svých slov hrdá a nehodlá ho měnit. Její spor se společností Uber nakonec trval pět měsíců. Pak žena dostala výjimku a mohla se znovu připojit do aplikace. Zasáhnout ale předtím musela hinduistická rada, ženu podpořil i generální prokurátor australského státu Nový Jižní Wales a dokonce i židovská rada tohoto státu.

[chooze:article;value:552513]

​V prohlášení pro news.com.au Uber uvedl, že se ženě omluvil a uznal, že jeho přezkoumání záležitosti trvalo déle, než chtěl. "Uber se zavázal vytvářet bezpečné a přívětivé prostředí pro všechny uživatele," uvedla společnost.

"Z tohoto důvodu má Uber globální politiku omezování přístupu uživatelům, jejichž jména zadaná do aplikace Uber obsahují potenciálně urážlivá slova. Chápeme, že jména mají různé kulturní nuance, a proto naše týmy řeší podobné incidenty případ od případu, abychom zajistili, že každý účet vyhodnotíme spravedlivě," dodal Uber.

​Podívejte se, jaká neobvyklá jména mají děti v Česku (1/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.