Výbuch plynu v restauraci na severozápadě Číny zabil 31 lidí

"Únik zkapalněného ropného plynu způsobil výbuch během provozu restaurace s grilováním," uvedla státní tisková agentura Sin-chua s odvoláním na regionální výbor komunistické strany.

Na záběrech státní televize CCTV bylo vidět, jak na místě pracují hasiči, zatímco z díry ve fasádě restaurace se valí kouř. Podle agentury AFP došlo k explozi v restauraci Fuyang Barbecue ve středu večer kolem 20:40 na rušné ulici ve čtvrti Xingqing, kterou po výbuchu pokryly střepy a další trosky z restaurace.

[chooze:article;value:510277]

Podle agentury bylo ošetřeno dalších sedm lidí, přičemž jeden z nich je v kritickém stavu. Dva utrpěli těžké popáleniny, dva měli lehčí zranění a dva byli lehce zraněni odlétávajícím sklem, uvedla Sin-chua. Tragédie se stala v předvečer třídenního svátku Festivalu dračích lodí, kdy se mnozí v Číně vydávají do společnosti a baví se s přáteli.

https://twitter.com/AFP/status/1671719745400492032?cxt=HHwWgMDSyYqQkrMuAAAA

Čínský prezident Si Ťin-pching "požaduje maximální úsilí při ošetřování zraněných a posílení bezpečnostního dohledu a řízení v klíčových průmyslových odvětvích a oborech s cílem účinně chránit životy a majetek lidí", uvedla ve čtvrtek televize CCTV.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.