Výbuch plynu zničil hotel z minulého století. 21 lidí se zranilo

Jen pár vteřin po výbuchu jsou na ulici v rušné centrum města Fort Worth vidět trosky, které mohutná exploze rozmetala. K nebi stoupá dým. Podle svědků je v okolí cítit unikající zemní plyn.

"Bylo kolem půl čtvrté odpoledne. Uviděl jsem velký záblesk a uslyšel zvuk podobný hromu. Otřáslo to celou budovou. Vyběhli jsme ven, abychom se podívali, co se stalo. Pak jsem ucítil velmi silný zápach zemního plynu", řekl jeden ze svědků Charlie Collier.

[chooze:article;value:536264]

​Hasiči se k hotelu prodírají hromadami sádrokartonu a roztříštěného skla a vyzývají obyvatele města, aby se oblasti vyhnuli. Na místě nacházejí dvacet zraněných, z toho dva ve vážném stavu. Řada z nich je uvězněná v suterénu.

"Lidé nám volali, že jsou uvěznění ve sklepě. Vytáhli jsme odtamtud několik lidí, kteří se nemohli sami dostat ven. V budově jsme navíc při kontrole našli ještě jednoho dalšího zraněného," popsal situaci mluvčí požární jednotky Craig Trojacek.

Dvacetipodlažní hotel Sandman Signature, který ve městě stojí už od roku 1920, má podle webových stránek 245 pokojů, obsazeno bylo ale v době výbuchu pouze 26 z nich. V budově hotelu se nacházela i restaurace, která se právě rekonstruovala. Co konkrétně výbuch plynu způsobilo, je ale součástí vyšetřování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.