Výbuch v Aši: Muž měl odpálit policejní auto, za hodinu už byl v poutech

K bombovému útoku mělo dojít ve čtvrtek dopoledne u policejní služebny v Aši. K jednomu z policejních aut zaparkovaných na přilehlém parkovišti měl přijít asi 40letý muž, který podle kamerových záběrů pod kapotu vozidla vložil podomácku vyrobenou výbušninu, jíž následně zapálil. Krátce poté, co od vozidla utekl, bomba explodovala.

"Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. K vozidlu byli po výbuchu okamžitě přivoláni hasiči, kteří po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru služebního automobilu. Tímto výbuchem zároveň došlo k poškození pravých předních dveří u vedle zaparkovaného služebního vozidla kolegů ze sousedního Německa," okomentoval následky exploze mluvčí policie Jakub Kopřiva.

[chooze:article;value:516412]

Asi hodinu po útoku policisté podezřelého zadrželi. Zjistili, že jde o člověka, kterému nebyly výbušniny cizí.  

"Čtyřicetiletý muž si vzhledem ke svému vzdělání a zkušenostem s pyrotechnikou musel být vědom toho, že po prvotním výbuchu může následně dojít nejen k výbuchu služebního vozidla, ale i automobilů zaparkovaných vedle něj, a tím k ohrožení lidí bydlících v blízkých panelových domech," dodal Kopřiva.

[chooze:article;value:513134]

Nikdo se při incidentu nezranil. Policisté muže obvinili ze spáchání zločinů obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci, za což mu v případě odsouzení hrozí až osm let za mřížemi.

Důvodem útoku měly podle policie být osobní problémy zadrženého. Podle webu Krimi-Plzeň jej údajně rozčílilo také nedávné vyhoštění ruských tenistek, v němž policisté figurovali. Vzhledem ke své nebezpečnosti zůstává podezřelý ve vazbě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.