Výbuch v domě u Kuřimi zřejmě nebyl náhoda. Policie vyšetřuje pokus o vraždu

Moravskými Knínicemi na Brněnsku se v úterý dopoledne ozval výbuch. V jednom z rodinných domů v průjezdu explodoval propan-butan. Výbuch těžce zranil manželskou dvojici, která v kritickém stavu skončila v brněnské nemocnici.

"Na místo jsme vyslali několik pozemních prostředků a také vrtulník. V péči jsme měli dvě osoby, muže a ženu," sdělila v úterý mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Muž měl utrpět popáleniny a žena těžké zranění hlavy.

Sousedé byli na místě výbuchu během několika vteřin. Objevili těžce poraněného seniora. Jeho žena byla údajně zavřená ve vedlejší místnosti. Podle starosty muž na následky zranění zemřel.

Policisté zahájili vyšetřování a případ předali krajským kriminalistům. Ti událost vyšetřují jako pokus o vraždu. "Čin byl pravděpodobně motivován dlouhodobými partnerskými spory," informoval TN.cz ve středu ráno policejní mluvčí Pavel Šváb.

[chooze:article;value:562167]

Podle sousedů byl údajný pachatel podivín, který tyranizoval svoji rodinu. Na jeho nezvyklé chování lidé opakovaně upozorňovali. Své rodině, jak zaznělo ve výpovědích, měl i vyhrožovat.

Podle statika bylo velké štěstí, že plyn explodoval v průjezdu. Pokud by se hromadil uvnitř domu, mohla exploze srovnat celou budovu se zemí. Obec teď vypsala sbírku na pomoc rodině. Škodu odhadují hasiči na osm set tisíc korun.

Moravské Knínice:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.