Výbuch v Paříži: Desítky zraněných, po dvou lidech se pátrá v sutinách

Pravděpodobně výbuch plynu v Paříži zasáhl Americkou akademii, školu designu a módy. Neštěstí se stalo ve středu pozdě odpoledne, informuje francouzský list Le Figaro. Na místě zasahovalo 270 hasičů, devět lékařů a na pomoc vyrazili rovněž vojáci. Producent americké CNN na místě spočítal celkem sedm sanitek.

Podle obrázků a videí, která kolují na sociálních sítích, byly na místě vidět plameny a černý kouř. Na místo výbuchu se dostavil ministr vnitra Gérald Darmanin, který oznámil, že v současné době je 33 zraněných a čtyři lidé jsou ve vážném stavu. Dodal, že příčina výbuchu je stále nejasná.

Speciální týmy s vycvičenými psy prohledávají sutiny, kde se podle informací pohřešují dva lidé. Starostka Paříže Anne Hidalgová uvedla, že postiženým lidem bude dnešní večer a několik příštích dnů poskytnuto náhradní bydlení.

[chooze:article;value:498915]

​Jestli jde o žáky či pedagogy zmíněných škol, nebo o jiné lidi, zatím není známo. Obyvatelům z budov, které bezprostředně sousedí se zříceným domem, zatím není umožněno vrátit se do svých bytů.

Výbuch plynu v Paříži. Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka popsal, jak probíhá zásah:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.