Vycházející hvězda seriálu Jedna rodina se nezdá. Pöthe má netradiční původ

Nezvyklé příjmení mladého herce vyzrazuje jeho nevšední původ. To ale není zdaleka vše, co je na 13letém Sebastianovi zajímavé. "Můj táta je Maďar, takže já umím jak česky, tak umím i plynule maďarsky. Takže když jsem s tátou, povídám si s ním maďarsky a s mámou zase česky," prozradil Pöthe.

Hnědooký mladík má na kontě už několik filmů a seriálů. "Ono to začalo náhle, mamka mě jednou přihlásila na casting na komparz ve filmu Anthropoid, bylo mi myslím pět let. Byl jsem tam jen na jeden obraz a nějak mě to začalo bavit a postupně jsem chodil víc a víc na ty castingy a dostal jsem se až sem," řekl mladý herec skromně s tím, že mimo jiné dabuje a hraje v divadle.

[chooze:article;value:492687]

​První významnější roli si herec zahrál ve filmu Balada o pilotovi a pak už to šlo samo. Dokonce se objevil v seriálu Hunting, a vyzkoušel si tak čínskou produkci. "Už je to docela dávno, byl jsem menší. Hrál jsem tam takového malého bezďáka, ale jo, byla to čínská zahraniční produkce," popsal Sebastian.

Nejznámější je ale jako Vašek z nováckého seriálu Jedna rodina, kde hraje syna Terezy Kostkové a Filipa Blažka. "Je to hezká role, je mi docela podobná. Dokážu s ním soucítit, ale je mi dost podobný. Je hodně rád venku a tu a tam něco na počítači."

[chooze:article;value:487915]

​S ostatními hereckými kolegy si padli do noty. "Ze začátku jsem se styděl, ale teď je to strašně fajn, mám je všechny rád, nikdo mi nevadí. Rozumím si asi se všemi. Hodně rád mám třeba Tomáše Jeřábka, Zuzanu Vejvodovou nebo třeba Janu Paulovou," svěřil se.

V seriálu se mu podařilo sbalit holku jedna radost, jak to má ale v soukromí? "Ježíšmarjá, asi dobrý, dá se říct asi v pohodě," řekl stydlivě 13letý herec. Na herectví Sebastian holky nebalí a do budoucna ani nechce. O DAMU totiž zatím nepřemýšlí. Koníčků má ale spoustu, a tak rozhodně bude mít z čeho vybírat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.