Vychází neznámé album Davida Stypky. Na novém klipu se podílela jeho maminka

[chooze:gallery;value:37434]

V lednu to budou čtyři roky ode dne, kdy Česko zasáhla zpráva o úmrtí zpěváka Davida Stypky. A teď se na streamovacích platformách objevila novinka spojená s jeho jménem. Dostupné je album Tula, které vydal před lety s kapelou Najzar, informovala ve středu další Stypkova kapela Bandjeez na facebooku.

Deska vyšla už v roce 2007 v malém nákladu na CD. "Rockovější počin si vysloužil mnoho chvály, pomohl kapele, ale bohužel ne natolik, aby ji chtěla celá republika," napsali Bandjeez. Většině fanoušků, kteří zpěváka objevili až s nimi, tak pravděpodobně uniklo.

[chooze:article;value:425991]

Znovuvydání desky provází i singl Svítalo, k němu vznikl i videoklip. "Scénáře se ujala Davidova maminka Marie Stypková, za kameru se postavil nadaný Honza Král," uvedla kapela. Skladba i klip se věnují tématu duševního zdraví.

"S lítostí oznamujeme, že zpěvák, skladatel a básník David Stypka podlehl 10. ledna 2021 ve věku 41 let dlouhodobé nemoci spojené s komplikacemi covid-19," oznámila rodina zesnulého umělce před lety. Zůstala po něm žena a tři děti.

Proslavil se právě s kapelou Bandjeez. Skladby Dobré ráno, milá nebo Jericho se mezi fanoušky staly klasikou. Za svoji tvorbu dostal čtyři ceny Anděl.

Podívejte se na reportáž o zpěvákově smrti (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.