Moderní bydlení

Výhled: Pásmo srážek se vrací. Déšť opět udeří ve východních a jižních Čechách

Jeseníky a Beskydy už mají déšť za sebou. Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) to oznámil v úvodu na tiskové konferenci Ústřední povodňové komisi a je to podle něj pozitivní zpráva. 

"V Jeseníkách přestalo pršet a již tam pršet nebude. Neočekáváme tam žádné zásadní srážky. Situace je velmi dramatická, tak z tohohle pohledu máme dobrou zprávu. Řeky Opava, Opavice, Odra i přítoky z pravé části by měly kulminovat už během dnešního dne," řekl Hladík. 

[chooze:article;value:573969]

​Deštivé počasí v Česku tím ale nekončí. Jak už dříve predikoval ČHMÚ, pásmo srážek se z východu vrací zpátky k západu. "V Beskydech přestalo pršet nad ránem, v Ostravě přestalo pršet taky ráno a v Jeseníkách teď. To je dobrá zpráva. Samozřejmě se to bude teď vracet znovu přes Českomoravskou vrchovinu a v jižních Čechách a na Šumavě ještě bude pršet relativně dlouho," uvedl ministr. 

Především na Šumavě a v Novohradských horách může do úterního rána spadnout ještě významný úhrn srážek. "V té nejpostiženější části Moravskoslezského a Olomouckého kraje by ale pršet nemělo," dodal Hladík. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.